Erfolgsfaktoren der due diligence bei mergers und acquisitions in der Türkei - Erer, Mert (My University, 2008)
Bu çalışmanın amacı, Türkiye’deki şirket birleşme ve satın almalarında yapılan ön inceleme (Due Diligence) çalışmalarının başarı unsurlarını ampirik bir çalışma ile belirlemektir. Ampirik çalışmanın evrenini 2000 ile 2005 yılları arasında Rekabet Kurumu’ndan izin alan şirket birleşme ve satın almaları oluşturmaktadır. Çalışma, konuyu satın alan şirketler açısından incelemektedir. İlgili yazından türetilen başarı unsuru olabilecek 40 değişken arasından 5 tanesi birleşmeden sonra sorunların ön inceleme başarısının olmazsa olmazı olarak belirlenmiştir. rleşme ve Satın Almalar, Ön İnceleme, Başarı Unsurları Araştırması

Zusammenfassung Die vorliegende Arbeit versucht, die Erfolgsfaktoren der Due Diligence bei Mergers und Acquisitions in der Türkei anhand einer empirischen Untersuchung festzulegen. Der empirischen Untersuchung legen die Unternehmensübernahmen zugrunde, die vom türkischen Kartellamt zwischen den Jahren 2000 und 2005 eine Genehmigung erlangt haben. Die Untersuchung bezieht sich auf die Käuferunternehmen. Von den vor der Untersuchung angenommenen 40 Erfolgsfaktoren, die von der einschlägigen Literatur abgeleitet wurden, haben sich 5 im Sinne von Vermeidung von Streitfällen bzw. Problemen und Erreichung der Unternehmensziele nach der betrachteten Übernahme als besonders wichtig erwiesen. Mergers und Acquisitions, Due Diligence, Erfolgsfaktorenforschung
Keywords: Muhasebe; Satın Alma; Şirket Birleşme ve Bütünleşmeleri; Şirket Birleşmeleri