Dünden bugüne Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uygulanan tıp eğitimi programı - GÜLPINAR, MEHMET ALİ (Türkiye Klinikleri, 2018)
Türkiye'de uygulanan tıp eğitimi programlarına ilişkin özel sayı için hazırlanmış bu yazının ilk bölümünde Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 35 yılı bulan tıp eğitimi deneyimi, ana değişim dönemleriyle birlikte ele alınmıştır. İkinci bölümde ise, şu anda uygulanmakta olan eğitim programı, öne çıkan özellikli programları (seçmeli programlar, temel hekimlik uygulamalarına yönelik eğitim, profesyonelliğe yönelik eğitim, araştırma ve kanıta dayalı tıbba ilişkin eğitim, toplum sağlığı ve toplum yönelimli eğitim programları) ile birlikte açıklanmıştır. Yazı, bu deneyim üzerinden sıralanan birkaç bireysel çıkarımlarla tamamlanmıştır.

In the first part of this article prepared for the special issue on current medical education programs in Turkey, 35 years of medical education experience at Marmara University School of Medicine has been handled including its main transformation periods. In the second part, the education program in effect at present has been expounded together with its outstanding programs (elective programs, education on basic clinical skills, education on professionalism, education on research and evidence based medicine, education on social health and community oriented education). The article closes with some individual inference through an experience on the school of medicine extending to 35 years.
Medical education program at Marmara University Faculty of Medicine from past to the present
Keywords: Eğitim; tıbbi; yeterliğe-dayalı eğitim; modeller; eğitimle ilgili; Education; medical; competency-based education; models; educational