Baskı öncesi hazırlık işlemlerinde tarama yöntemlerinin ve çıkış işlemlerinin baskı kalitesine etkisi - Kırak, Erhan (My University, 2005)
Uluslararası grafik ve baskı kalite kriterlerine uymayan kuruluşların başarılı olması mümkün değildir. Teknolojik gelişmelerin en üst seviyede olduğu bu son yıllarda bilgi ve eğitimin ne kadar önemli olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Matbaa sektöründe kalite konusundaki en önemli konulardan biride tram sıklığıdır. Basılması istenilen orjinalin belirli tram sıklığına göre taranması, çıkışının alınması ve hangi kâğıt üzerine basılacaksa en uygun tram sıklığı belirlenmesidir. Bu çalışmada basılması istenilen orjinallerin hangi aşamalardan geçeceği baz alınarak anlatılmıştır. Tarama teknolojisi, çıkış teknolojileri ve baskı kontrol noktasında dikkat edilecek hususlar olarak belirtilmiştir. Bu teknolojilerin çalışma prensipleri açıklanmıştır. Sonuçta tarama ve çıkış işlemlerinde baskı kalitesini etkileyen parametreler belirlenmiştir. In recent years technology is the top valve of century depend on this education gains more importance. One of the important issues of press quality is density of half-tone. We should scan the photos with a known way and print it on the paper that could give us a good quality. In this assignment I intent to write the stages of printing these are scan, printing and control points in addition this I study on the principles of general meaning of production. Consequently, it is determined the parameters effecting quality of print at the process of scanning and print-out.
Keywords: Baskı; Baskı işleri ve baskılar; Felsefe ve kuramı; Güzel ve dekoratif sanatlar; Matbaacılık