Dış ticaret işletmelerinde katma değer vergisi ve muhasebeleştirilmesi - Alp, Erol (My University, 2010)
Dış ticaret işlemlerinde katma değer vergisi ve iade uygulamaları, Maliye Bakanlığı’nın kendisine tanınan yetkilerle yönlendirdiği ekonomik hayatın güncel ihtiyaçlarına göre değişen bir yapıya sahiptir. Katma değer vergisi iade uygulamalarına yön veren ve vergi idaresince yapılan düzenlemeler çerçevesinde iade yöntem ve çeşitlerine ilişkin bilgiler ile iade işlemlerinin muhasebe kayıt şekilleri bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır.

Valve added tax and refund applications in foreign trade operations have a changeable structure considering actual necessities of economic life which is conducted by ministry of finance given powers that ministry of finance have. Informatics related with refund style and kinds in frame of arrangements couducted by tax authority which canalize applications of value added tax refunds and account saving styles of refund a operations constitute the subject of this study.
Keywords: Katma Değer Vergisi (KDV); Muhasebe; Para Yönetimi; Uluslararası Ticaret