Sovyet sonrası döneminde (modern) Kazakistan'da ulusal kimliğin oluşturulması bağlamında televizyonların sosyo-kültürel yayınlarının analizi - Kaliyeva, Zhaniya (My University, 2021)
Kendi kaderini tayin etme ihtiyacı, hem bireysel hem de sosyal toplulukların en önemlipsikolojik ihtiyaçlarından biridir. Kendileri hakkında, uzayda ve zamanda gezinmeye,istikrarlı davranış kalıpları, kimlik oluşturmaya yardımcı olan belirli fikirleri vardır venihayetinde bu, sürekli değişen bir dünyada nispeten istikrarlı bir yeri garanti etmektedir. Butez çalışmasında, Kazakistan'ın kitle iletişim araçlarının, özellikle de televizyonun, ülkeninulusal kimliğinin oluşumunda geleneksel folklorun korunması, canlandırılması vegüncellenmesi yoluyla olanakları konusu ele alınmaktadır. Kitle iletişim araçlarının modernkültürdeki işlevleri ele alınmaktadır. Geleneksel folklor ve televizyonun etkileşimi analizedilmektedir. Geleneksel folklorun yeterli bir düzenlilikle korunması konuları küreselleşmeçağında önemli bir yere sahiptir. Bu öncelikle modern sosyokültürel durumdaki özelişlevlerinden kaynaklanmaktadır. Ne de olsa geleneksel folklor, ulusal ve kültürel kimliğinkorunmasında özel bir faktördür, tarihsel belleğin taşıyıcısıdır ve bir tür norm, değer vekültürel anlamların savunucusudur.

The need for self-determination is one of the most important psychological needscharacteristic of both an individual and social communities. Both those and others havecertain ideas about themselves, which allow you to navigate in space and time, form stablepatterns of behavior, identity, and ultimately find a relatively stable place in a constantlychanging world. In this dissertation work is considered the issue of the possibilities of themass media of Kazakhstan, especially television, in the formation of the country's nationalidentity, through the preservation, revival and actualization of traditional folklore. Also areconsidered the functions of mass communication in modern culture, analyzed the interactionof traditional folklore and television. The issues of preserving traditional folklore with asufficient degree of regularity have an important place in the era of globalization. This isprimarily due to its specific functions in the modern sociocultural situation and as a specialfactor in the preservation of national and cultural identity, and as a bearer of historicalmemory, and as a kind of exponent of norms, values, and cultural meanings.
Keywords: Culture; Değerler Nation; Ethnos; Etnos; Folklor; Folklore; Gelenekler; Kazakhstan; Kazakistan; Kitle İletişim Araçları; Kültür; Mass Media; Media; Medya; National Identity; Social aspects; Sosyal yönleri; Television; Televizyon; Traditions; Ulus; Ulusal Kimlik; Values