SPORDA ZORUNLU TAHKİM KURULU KARARLARININ UYGULANMASI - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Sporun yargısal konularla ilişkisi, genel yargı ağı olan bağımsızmahkemeler ile olduğu kadar spor kuruluşlarının içindeki zorunlu tah-kim kurulları aracılığı ile gerçekleşmektedir. Özellikle Anayasa’nın59’uncu maddesinde 2011 yılında yapılan değişiklik ile bu kurullarınverdikleri kararlar, faaliyetlerinin nitelikleri tartışmalı olsa da, dahaönemli hale gelmiştir. Ülkemizde bu görevi Gençlik ve Spor Bakanlığıve Türkiye Futbol Federasyonu bünyesindeki Tahkim Kurulları aracılığıile yerine getirilmektedir. Bu kurulların başta sporun yönetimiyle vedisipliniyle ilgili olmak üzere sporla ilgili birçok konuda kararlarına rast-lamak mümkündür. Çalışmamızda, başta bu kurullar hakkında bilgi veri-lerek, bu kurulların ve spor federasyonlarının yetkili organları tarafındanverilen kararların nasıl yerine getirileceği tartışılmıştır.

Relations between sports and jurisdiction enforces with indepen- dent courts which is a part of general judgement network and mandatory arbitration boards in sports organizations as well. In particular, these boards’ awards has become more significant with the 2001 constutitio- nal amendment of Turkey art.59 even though their qualification is con- tentious. In Turkey, these boards are in the organization of Youth and Sport Ministry and Turkish Futbol Federation. They judicare especially about administration and discipline of sports as well as other issues. In our study we debate on implementation the awards of these Boards after basic knowledge of them.
IMPLEMENTATION OF OBLIGATORY ARBITRATION BOARD AWARDS IN SPORTS
Keywords: Hukuk