Yeni kamu yönetimi anlayışı perspektifinde özel- kamu sektör ortaklığı - Çolak, Sedat (My University, 2012)
Yeni kamu yönetimi anlayışı, yönetişim, neoliberalizm, özelleştirme, yerelleşme ve kamu özel sektör ortaklığı gibi kavramlar, günümüzün yönetim anlayışını etkileyen önemli dinamikler haline gelmiştir. Kavramlar her ne kadar birbirinden bağımsız gibi dursa da sistemin bütünlüğü içinde düşündüğümüzde her biri bir diğerini etkiler mahiyettedir. Yönetimlerin nihai hedefi, ellerindeki kaynakları en etkin ve verimli bir şekilde kullanarak paydaşlarına yapılabilecek en iyi hizmeti sağlamaktır. Hizmetin mükemmelliği, yönetsel ve ekonomik alanda yaptıkları tercihlerle doğrudan bağlantılıdır. Bu çalışma ile yeni kamu yönetimi modelinin önemli araçlarından birisi olarak değerlendirilen kamu özel sektör ortaklığını analiz edeceğiz. Bu çerçevede tezimizde kamu özel sektör ortaklığının avantajları diğer kavramlarla ilişkileri, modelin niçin tercih edilmesi gerekliliği üzerinde durulmuştur. Anahtar Sözcükler: Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı, Kamu Özel Sektör Ortaklığı, Yönetişim, Neoliberalizm, Özelleştirme, Yerelleşme, Sosyal Devlet, Sosyal Belediyecilik

Concepts such as new public management understanding, governance, neoliberalism, privatization and public and private sector partnerships has become important dynamics effecting today's management understanding. Although these concepts seem to be independent from each other, when we think them in the system integrity, each one have a character effecting the other within this framework. The ultimate goal of governments is to provide the best service to their partners by using their sources much more effectively and efficiently.The excellence of their service is directly linked to their preferences that they had made in administrative and economic fields. We will analyze public and private sector partnership which is regarded as one of the most important tool of new public management model through this study. In this context, we dwelled on necessity of choosing this model and advantages and relations of public and private sector partnership. New Public Management Understanding, Public and Private Sector Partnership, Governance, Neoliberalism, Privatization, Localisation, Social State, Social Municipalism
Keywords: Kamu Yönetimi; Mahalli İdareler