Kalkınma sürecinde değişen davranış kalıpları: toplumsal şiddetin nedenleri - Umur, Suat (My University, 2010)
Davranış Kalıpları, Toplumsal Şiddet ÖZET KALKINMA SÜRECİNDE DEĞİŞEN DAVRANIŞ KALIPLARI: TOPLUMSAL ŞİDDETİN NEDENLERİ Bu çalışma, kuramsal bir çerçeve içinde toplumdaki davranış kalıplarının ve daha spesifik boyutta toplumsal şiddetin nedenlerini analiz etmektedir. Çalışma, kalkınma süreci boyunca, davranış kalıplarındaki değişimi ve toplumsal şiddetin nedenlerini iktisadi ve sosyolojik boyutlarıyla ele alırken; analiz konusunu modernizm kavramı üzerinden de şekillendirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca Türkiye örneği üzerinden mekansal bir çözümlemeye giderek kalkınma sürecinde davranış kalıplarının nasıl bir dönüşüm geçirdiğine ve toplumsal şiddetin nedenlerine dair bir portre çizmektedir. Anahtar Sözcükler: Modernizm, Mekansal Çözümleme, Davranış Kalıplari, Toplumsal Şiddet, İktisadi ve Sosyolojik Ele Alış Keywods : Behavior Patterns, Violance in Society

CHANGING BEHAVIOR PATTERNS IN THE DEVELOPMENT PROCESS: THE CAUSE OF SOCIAL VIOLENCE This study, within a theoretical framework, analyzes the underlying reasons of behavioral patterns, more specifically of public violence in the society. While analyzing the changes in behavioral patterns and reasons of public violence from economic and sociological perspective during development stage; the study aims to handle the subject also within the modernism concept. Besides, taking Turkey into account as an example, the study analyzes the social life in Turkey and depicts the changes in behavioral patterns and reasons of violence of society during the development process. Modernism, social life, behavioral patterns, public violence, economic and sociological perspective
Keywords: Kalkınma; Şiddet; Toplumsal Şiddet