DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRE OKURYAZARLIĞI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Bu çalışma ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmen adaylarının çevre okuryazarlık düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmış ve çevreye yönelik tutum, duyarlılık, davranış alt boyutları için nicel, farkındalık alt boyutu için nitel yöntem kullanılmıştır. Bu amaç ile Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’na devam eden farklı üniversitelerden 76 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmen adayına, çevreye yönelik tutum ölçme aracı, çevreye yönelik davranış ölçme aracı, çevreye yönelik duyarlılık ölçme aracı ve çevreye yönelik farkındalık ölçme aracı uygulanmıştır. Verilerin analizinde t-testi ve varyans analizi tekniği, çevreye yönelik farkındalık ölçme aracından elde edilen verilerden maddeler oluşturularak, içerik çözümlemesi yapılmıştır. Bu araştırmanın sonucunda öğretmen adaylarının genelde çevre okuryazarlıklarının orta düzeyde olduğu belirlenmiştir.

Through this study, of it is aimed to identify the level of environmental literacy of religious culture and moral knowledge teacher trainees and quantitative method is used for the subdivision of attitudes, susceptibility and behaviors towards the environment; qualitative method is used for the subdivision of awareness. For this purpose, a tool of attitude towards the environment, a tool for measuring behavior towards the environment, a tool for measuring sensitivity towards the environment and a tool for measuring the awareness towards the environment were applied to 76 religious culture and moral teacher candidates from different universities which were continuing the pedagogical formation certificate program at Marmara University Atatürk Education Faculty. In the analysis of the data, the t-test and variance analysis techniques were used to analyze the content by composing items from the data obtained from the measurement tool of the awareness towards the environment. As a result of this research, it is identified that the level of environmental literacy of teacher trainees is intermediate.
A Research on Environmental Literacy of Religious Culture and Moral Knowledge Teacher Trainees
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları