Doğrudan yabancı yatırım hareketlerinde yatırım promosyon ajanslarının rolü- Türkiye örneği - Dumludağ, Devrim (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2006)
Son dönemde Türkiye yabancı yatırım girişini artırmak için pek çok alanda düzenlemeler yapılmaktadır. Bu süreçte Hükümet temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelmesiyle daha fazla yabancı yatırım çekebilmenin yolları aranmakta, bu amaçla çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Son dönemde dünyada daha fazla yabancı yatırım çekmek amacını güden yatırım promosyon ajansı sayısının giderek arttığı görülmektedir. Bu çalışmada promosyon ajanslarının yabancı yatırım girişini arttırmadaki rolüne bakıldıktan sonra, Türkiye'deki mevcut çabalar incelenecektir. Diğer ülkelerdeki yabancı yatırım çekme yöntemlerinin de incelenmesiyle birlikte Türkiye'nin mevcut çabaları karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiş olacaktır.