Kadim vatan Karabağ - YALÇINKAYA, ALAEDDİN (Divan Kitap, 2022)
KADİM VATAN KARABAĞ kitabını yazmamızın temel amacı, Türk tarihini bu çağdayaşayanlara ve gelecek çağlarda yaşayacak olanlara, hiçbir din, milliyet, kültür, yurttaşlıkve ülke ayrımı yapmaksızın bütün insanlığa, \"Türklerin yaşadıkları gerçekler işte budur\"bilgisini iletmektir.Bu kitabın hiçbir satırı asla ve asla bir düşmanlık duygusu ile yazılmamıştır. \"Dünyadabarış, yurtta barış\" sözünü mottolaştırmış olan Büyük Türk lideri Mustafa Kemal ATATÜRK’ünsöylediği gibi, \"Biz hiç kimsenin düşmanı değiliz, biz sadece insanlığın düşmanlarınındüşmanıyız.\"KADİM VATAN KARABAĞ kitabı, Türk tarihine dair bilgileri tazeleme, yanlış ve çarpıtılmışbilgilerin düzeltilmesine katkı sağlama, karar verme süreçlerine yön verebilecekidarecilere, Türk varlığına dair bilimsel bir kaynak sunma ve bilinçli çoğunluğun oluşmasınadestek olma amaçlarını taşımaktadır; bu kitabın yazarları, AZERBAYCAN’ın bir parçasıolan KADİM VATAN KARABAĞ’ı inceleme konusu yapmışlar ve eşi görülmemiş tarihhırsızlığıyla birlikte, tarihî hakikatleri derinlemesine analiz eden kıymetli bir esere emekvermişlerdir.Kitabın her bir bölümü, kendi alanında uzmanlaşmış yazarlar tarafından kaleme alınmıştırve her bir bölüm hem kendi içinde bir bütün oluşturmakta hem de bir arada kitabınkapsamlı bütünlüğünü sağlamaktadır. Kitap ayrıca ilgili haritalarla desteklenmiştir. Haritalarınbirinin aktarımında ve çiziminde büyük emeği geçen merhum Sermet ÖZTÜRK’üburada minnetle anıyoruz.Bu kitabın gerçekleşmesinde Yazarlar, Haritacılar ve Yayıncılar olmak üzere, emeğigeçenler ile Giresun Üniversitesi’nde defalarca düzenlenmiş olan Uluslararası Hocalı Sempozyumlarınınve bu kitabın kısmen sponsorluğunu yapan Giresun Görele Belediyesi’ne veBelediye Başkanı Avukat Tolga ERENER’e teşekkürlerimizi sunarız.

ANCIENT HOMELAND KARABAKHTO THE MARTYRS AND VETERANS OF THE KARABAKH WARThe main reason why we wrote ANCIENT HOMELAND KARABAKH is to deliverthe information of \"the reality that the Turks faced\" to the people currently living the Turkishhistory of that era, and will live in the future, without any discrimination of religion,nationality, culture, citizenship, and country, to all the humanity.Any of these words in this book are not written with a feeling of enmity. As Great TurkishLeader Mustafa Kemal ATATÜRK, who has sloganize \"Peace in the world, peace inthe homeland\", said,\"We are not anybody’s enemy, we are only the enemy of the enemiesof humanity.\"ANCIENT HOMELAND KARABAKH includes the aims of refreshing the informationon Turkish history, contributing to the correction of wrong and misinformed, serving as ascientific resource on Turkish identitto the administrator who could guide decision-makingprocess, and support to the creation of a conscious majority; because, the authors of thisbook held the ANCIENT HOMELAND KARABAKH with the motivation of scientificreality, and labored on valuable work, deeply analyzed the factual realityEvery section of this book was written by experts in their field; every section is anaggregate in itself and provides a comprehensive body. Also, the book was supported byrelevant maps. We remember the deceased Sermet Öztürk, who contributed to transferringand drawing the maps, with great respect.We would like to express our gratitude to those who contributed to the realization ofthis book, including the Authors, Surveyors, and Publishers, as well as the Giresun GöreleMunicipality and the Mayor, Attorney Tolga ERENER, who sponsored the InternationalKhojaly Symposiums organized by Giresun University.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Siyaset Bilimi; Social Sciences and Humanities; Political Science; Sosyal Bilimler (SOC); Sosyal Bilimler Genel; SİYASET BİLİMİ; Social Sciences (SOC); SOCIAL SCIENCES, GENERAL; POLITICAL SCIENCE; Siyasi bilimler ve Uluslararası İlişkiler; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Political Science and International Relations; Social Sciences & Humanities