Effects of empowerment and knowledge transfer on team learning - Erdoğan, Fazıl Baran (My University, 2003)
İçinde bulunduğumuz üçüncü binde organizasyonların iç dinamikleri, bilimsel gelişmelerden belirgin bir biçimde etkilemiştir. İletişim teknolojileri ve örgütsel davranış alanlarındaki gelişmeye paralel olarak iş dünyasına kazandırılan yeni araçların başında takım çalışması gelmektedir. Takım çalışmasının vazgeçilmez unsuru olan takım öğrenmesi ise organizasyonların yeni çağa adapte olarak ayakta kalabilmesini sağlayacak çok önemli bir unsurdur. Takım öğrenmesi yapı itibariyle her tür organizasyona uygulanabildiğinden uygulama alanı oldukça geniştir.Takım öğrenmesinin organizasyonlar içinde sağlıklı bir şekilde başarılması neticesinde sürekli öğrenen bir organizasyon olma yolunda büyük bir engel aşılmış olunacaktır. Bilgi transferi ve yetkilendirme ise günümüzde organizasyonların operasyonlarını daha düzenli ve uyumlu yürütmelerini kolaylaştıran araçların hemen başında yer almaktadır. Bu çalışmanın amacı son yıllarda organizasyonlar üzerindeki etkisinin giderek arttığı tespit edilen takım öğrenmesi kavramının tanıtılması, bu kavramın ölçülebilmesi için bir model geliştirilmesi ve bunun yanısıra bilgi transferi ve yetkilendirme araçlarının takım öğrenmesi üzerindeki etkisini ölçerek konuya yeni bir bakış açısı getirilmesidir.

Scientific developments have significant impacts on the internal dynamics of the 3rd thousand organizations. Parallel to the developments in communication technologies and organizational behavior, team learning is in the front lines of the tools that contributes today's business life. Team learning, as the corner stone of team approach, is an element that adapts the organizations to the new era. There is a wide application area of team learning because of its infrastructure that let us apply in any kind of organizations. A great obstacle will be overcome in the way of becoming learning organizations if we can apply the team learning. Knowledge transfer and empowerment are the contemporary tools that facilitates the organizations to operate more systematic and harmonious. This study has the purpose of providing background information about team learning that has an increasing impact on organizations, developing a model to measure this concept. Besides bringing a new point of view by measuring the effect relation of knowledge transfer and empowerment on team learning.
Keywords: Genel yönetim; İletişim, Organizasyonlarda; İşletmeler