Vergi yargılama hukukunda görev ve yetki - Aygörmez, Murat (My University, 2006)
Vergi yargılama hukukunda görev ve yetki kavramaları ayrıntılı bir şekilde açıklanmaya çalışılmıştır. Bu doğrultuda öncelikle Türk yargılama hukuku sonrasında görev ve yetki kavramları incelenmiş bulunmaktadır. Çalışma esas olarak 3 önemli konuyu ortaya koyma eğilimindedir. İlki adli yargıda yaratılan 3 dereceli yargı sisteminin idari yargıdaki 2 dereceli yargı sistemi ile karşılaştırılmasıdır. İkincisi vergi yargısının düzenlenme yerine ilişkin teorik tartışmaların belirtilmesidir. Üçüncüsü ise idari yargının ayrıntılı düzenlenmemiş olmasından dolayı vergi yargısında görev ve yetkiye ilişkin mahkeme kararlarının sunulmasıdır.

This thesis aims to explain the concept of jurisdiction concerning Tax Judgment Law in detail. In order to reach the goal folowing matters have been analyzed; (i) jurisdiction matters related to Turkish Trial Law, (ii) comparing of three-leveled system of courts of justice and two-leveled system of administrative courts, (iii) theoretical arguments over place of the regulations concerning Tax Judgment Law in Turkish Law and (iv) jurisdiction related court decisions because of insufficient regulation of Administrative Judgment Law.
Keywords: Vergi Hukuku_Türkiye; Vergilendirme_Hukuk