Sosyal paylaşım ağlarının işbirlikli öğrenmede kullanımı : bir facebook uygulaması - Kıcı, Derya (My University, 2012)
Teknolojileri, İşbirlikli Öğrenme, Eğitim ÖZET Sosyal Paylaşım Ağlarının İşbirlikli Öğrenmede Kullanımı: Bir Facebook Uygulaması Bu çalışmada çevrimiçi sosyal paylaşım ağlarının, eğitimde etkili bir yöntem olan işbirlikli öğrenmeyi destekleyeceğini ve değişen toplumsal yapı ve yaşam biçiminin neticesinde ortaya çıkan bu ortamların işbirlikli öğrenmenin uygulanması için uygun bir ortam olduğunu göstermek amaçlanmaktadır. Bu amaçla yetişkin eğitiminde, işbirliği içerisinde problem çözme becerisini geliştirmek için bir “Amaçlı Senaryo” tasarlanmış, bunun için gereken içerik geliştirilmiş ve hazırlanan eğitim uygulaması yetişkin grubuna uygulanarak sonuçları değerlendirilmiştir. Ayrıca bireylerin bilgi teknolojilerini kullanım yetkinlikleri ile işbirlikli öğrenmeye katılım isteklileri arasındaki ilişki de çalışma kapsamında incelenmiştir. Information Technology, Collaborative Learning, Education

Using Social Media in Collaborative Learning: A Facebook Application Aim of this study is to show that social networks support the collaboration in education and they are convenient for the use of collaborative learning methods. In order to this, a goal based scenario was designed with the aim of developing problem solving skills in collaboration for adult education as a Facebook application, then it was practiced by pre-service teachers and finally the results of implementation were analysed. Furthermore, it is analysed that the relation between the digital competence and decision making collaboration of the participants.
Keywords: İşbirlikli Öğrenme; Sosyal Paylaşım Ağları