Entegre raporlama ve Türk işletmelerinde uygulanmasına ilişkin bir araştırma - Eldemir, Elif (My University, 2019)
Entegre raporlama, yeni bir raporlama yaklaşımı olarak karşımıza çıkmaktadır. Entegre raporlamanın temel amacı rapor kullanıcılarının bir başka deyişle işletme paydaşlarının ihtiyaçlarına karşılık vererek, işletmenin finansal ve finansal olmayan bilgilerinin arasındaki ilişkiyi rapor kullanıcılarına şeffaf karşılaştırılabilir şekilde sunmaktır.Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de yayınlanan entegre raporların teorik olarak incelenmesi ve entegre raporlamanın Türkiye’deki uygulanmasına ilişkin Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi’ne uygunluğu açısından içerik analizine tabi tutularak IIRC’nin Entegre Raporlama Çerçevesi gerekliliklerini “içerik öğeleri” açısından ne derece karşıladığıdır.

Integrated reporting is showing up with a new reporting approach. The main purpose of integrated reporting; responding to the report users in other words to the needs of business stakeholders, present the relationship between financial and non-financial information of the enterprise to report users transparently and comparably.Purpose of this study; the technical examination of the integrated report published in Turkey and integrated reporting on the implementation in Turkey which International Integrated Reporting Framework subjected to content analysis in terms of the appropriateness of keeping “IIRC” International Integrated Reporting Framework requirements “Content Elements” what is appropriate in terms of degree.
Keywords: Business; Corporate Reporting; Entegre Raporlama; Financial reporting; Finansal raporlama; İşletme; Kurumsal Raporlama Integrated Reporting; Sustainability; Sürdürülebilirlik