Doğum eyleminde hareket serbestliğinin doğum sürecine etkisi - Karaman, Özen Esra (My University, 2017)
Çalışma ilk doğumunu yapacak olan gebelerde dilatasyon aşamasında(travayda) uygulanan hareket serbestliğinin doğum sürecine etkisini belirlemekamacıyla gerçekleştirildi.

The study was carried out in order to determine the effect to the birthprocess of the freedom of movement applied to the primiparous mothers during thefirst stage of childbirth (labor) .
Keywords: birth process; dilatasyon; dilation; Doğum; doğum süreci; freedom of movement; hareket serbestliği Birth; Hemşirelik; labor; Teknik; travay