2003’den geleceğe kanıt niteliğinde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğraf arşivi - Yavuz, Ozan (My University, 2005)
Fotoğrafın anımsatma ve tekrardan yaşatma özelliğinden hareketle hazırlanmış bu “KANITLAR”, 2003–2005 yılları arasında çekilmiş Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğraflarından oluşan arşiv niteliğinde bir çalışmadır. Gelecekte eline bu kataloğu alan bir güzel sanatlar öğrencisinin fakültenin geçmişteki renklerini, detaylarını görmesi; şu anda hergün gördüğümüz, dikkat etmediğimiz fakat yirmi yıl sonra bizim için ayrı bir önemi olacak karelerin arşivlenmesi amacı ile hazırlanmıştır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğraflarından oluşan bu çalışmanın kapsamı ve amacını iyi ifade edebilmek için öncesinde; fotoğraf ve tarih bilinci, fotoğraf sanatı, bir sanat dalı olarak gelişimi, fotoğraf ve resim, fotoğrafın tarihsel gelişimi ve deneysel fotografiyi, belgesel fotoğrafı açıklamamız faydalı olacaktır.
Keywords: Fotoğraf_Üniversiteler ve Yüksekokullar; Fotoğrafçılk; Grafik