YÖNETİCİ SORUMLULUK SİGORTASI TEMİNATI - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Türkiye’de henüz geniş bir uygulama alanına sahip olmayıp, yabancı ser-mayeli şirketlerin talebi, kurumsal yönetim ilkelerinin ön plana çıkması ve yöneticilerinbilinçlenmesi neticesinde 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun “Sigorta” başlıklı 361.maddesi ile düzenlenen yönetici sorumluluk sigortası yöneticinin kanundan ve esassözleşmeden doğan yükümlülüklerini ifa ederken, sigorta sözleşmesi yapılmadan önceveya geçerlilik süresi içinde kusuruyla meydana gelen ve sorumluluğunu gerektiren birolayın neden olduğu zararlara ve taleplere karşı sigorta himayesi sunan bir sorumluluksigortasıdır. Yönetici sorumluluk sigortasında sigorta ettiren yöneticinin görev yaptığışirket, sigortalı ise yöneticidir. Bu sigortanın rizikosunu yöneticilerin yetkileri çerçeve-sinde hareket ederken kasıt olmaksızın yaptıkları her türlü eylem, hata, ihmal, yanlışyönlendirme, görev ve yasa ihlalinden doğan sorumluluk oluşturmaktadır. Bu sigortabranşı ile sunulan teminat yöneticilerin görevlerini ifa sırasında sebep olduğu iddiaedilen kusurlu yönetsel kararlarından dolayı doğabilecek ve hukuken sorumlu tutulacak-ları zararlara istinaden süreç boyunca oluşabilecek savunma masraflarını ve süreç sonu-cunda karar bağlanacak tazminatları kapsamaktadır.

Directors and officers insurance is composed within Turkish Code of Commerce no. 6102, article 361, upon the demand of foreign capital, principals of corporate governance and the directors and officers concerns although it does not have a great implementation in Turkey. D&O insurance is a liability insurance branch that covers the damages and the demands caused by an incident occurring from the directors and officers misconduct of their obligations arising from the law or the contract with their defect, before the insurance contract was done or its period. The insurer is the company where the directors and officers are in charge and the insured is the directors and officers. The risk of this insurance branch is the liability arising form the breach of the obligations and the law unintentionally, within every kind of operation, mistake, negligence, mislead while the directors and officers operate within their authorization. D&O insurance covers the legal defense expenses related to jurisdiction period and the compensations ruled at the end of it.
Coverage of Directors and Officers Liability Insurance
Keywords: Hukuk