Yargıtay kararları ışığında zincirleme suç - Öztop, Mustafa Necmeddin (My University, 2013)
YARGITAY KARARLARI IŞIĞINDA ZİNCİRLEME SUÇ Suçların içtimaının çeşitlerinden biri olan zincirleme suçun konu edildiği çalışmamızda, Yargıtay kararlarına da geniş şekilde değinilmiş ve tartışma konusu olan konulara öğretideki görüşler de dikkate alınarak çözüm yolu bulunmaya çalışılmıştır. Çalışmamızda “zincirleme suç” müessesesi, mülga 765 sayılı Türk Ceza Kanunu ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’ndaki düzenleniş biçimleri, farkları ve her iki yasa dönemindeki tartışmalar da ele alınmıştır. İlk bölümde suçların içtimaı konusuna genel olarak değinilip çeşitleri açıklanmış, çalışmamızla bağlantılı suç tekliği-suç çokluğu ve fiil tekliği-fiil çokluğu ayrımına değinilmiş, ikinci bölümde zincirleme suç kavramsal olarak açıklanıp, hukuki niteliğine değinildikten sonra benzer olan bazı hukuki kurumlardan farklarına işaret edilmiş, aynı bölümün devamında zincirleme suçun şartları detaylı olarak açıklandıktın sonra zincirleme suçun özellik arz ettiği bazı hukuki konular tartışılmış, üçüncü bölümde ise zincirleme suçun tek suç ve birden fazla suç sayılmasına ilişkin hükümler sıralanarak detaylı olarak açıklanmıştır Anahtar sözcükler: zincirleme (suç), müteselsil, müselsel

JUDGEMENT OF THE SUPREME COURT IN THE LIGHT SUCCESSIVE OFFENCE Study, being one of the mixed offences in which crimes are subject to a successive offences, taking into account the decisions of the Supreme Court addressed a broad doctrine and opinions on the issues that are a matter of debate; tried the solution found in the path. In our study, Successive Offence institution, abolished 765 of the Turkish Penal Code and the arrangement of the Turkish Penal Code No. 5237, during the discussion on the differences and both studied law. Mixed offences varieties mentioned and described in the topic in general the first chapter. In connection with our work, the uniqueness of crime-crime abundance and multiplicity of verb-verb analysis of the uniqueness of mentioned. In the second part, explained the conceptual successive offence , after a description of the legal nature, which is similar to point out some of the differences between the legal institutions of attention. Continuation of the same section, after explaining in detail in terms of the successive offence, supply successive offence that features some of the legal issues discussed in the crime. In the third section, successive offense, the only provisions relating to crime and criminalized by ordering more than one, are described in detail. Key Words : Successive Offence, consecutive
Keywords: Kamu Hukuku