GÜMRÜK İŞLEMLERİNE TABİ TUTMADAN ÜLKEYE EŞYA SOKMA SUÇU ÜZERİNE BİR İNCELEME - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Devletin, dış ticaret ve iç pazarda uygulamaya çalıştığı ekonomi politikalarını korumaya yönelik geliştirdiği suç siyasetinin önemli araçlarından biri de kuşkusuz Kaçakçılıkla Mücadele Kanunudur. Bu amaçla, 5237 sayılı Türk Ceza Kanuna uyum çalışmaları sırasında 2007 tarihli 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu yürürlüğe girmiş; ancak söz konusu Kanun, 6455 ve 6545 sayılı Kanunlarla önemli değişikliklere uğramıştır. Bu kapsamda Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun 3. maddesinde yer alan kabahatler ayrı bir kanunun 4458 s. Gümrük Kanunu bünyesine alınmış, ilgili maddede yalnızca kaçakçılık suçları düzenlenmiştir. Bu suçlardan biri olan ve çalışmanın konusunu oluşturan, Gümrük İşlemlerine Tabi Tutmaksızın Ülkeye Eşya Sokma suçu ise 3. maddenin ilk fıkrasında hüküm altına alınmıştır. Çalışmada, son değişiklikler çerçevesinde ilgili suç ve bu suç bağlamında kaçakçı- lık suçlarının genel yapısı incelenecektir.

One of the most important means of the crime politics developed by the State to protect the economy policies that it tries to implement in foreign trade and domestic market is undoubtedly the Anti-Smuggling Law. For this purpose, during the studies of harmonization with New Turkish Penal Code No. 5237, the Anti-Smuggling Law No. 5607 of 2007 entered into force but was significantly amended by the Laws No. 6455 and 6545. In this context, the misdemeanours listed in the Article 3 of the Anti-Smuggling Law were incorporated into another law and the said article became to regulate only the smuggling crimes. The crime of smuggling the goods into the country, which is one of these crimes and represents the subject of this study, is provided for in the first paragraph of the Article 3. The study will investigate the relevant crime and the general structure of the smuggling crimes in the context of this crime within the framework of the latest changes.
A STUDY ON THE CRIME OF SMUGGLING THE GOODS INTO THE COUNTRY
Keywords: Hukuk