Basel 2’nin KOBİ’ler Üzerindeki Muhtemel Etkileri - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Son yıllarda yaşanan ekonomik krizler, dünyanın bir çok ülkesinde bankacılık sektörünü değişime zorlamıştır. Bu değişiklikler, bankaların ve reel sektörlerin sermaye yapısını ve yönetim anlayışını etki-lemektedir. Yeni düzenlemelerin uygulanması özellikle KOBİ’lerin, derin ve fonksiyonel sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır. İşletmelerin finansal ve yönetim problemlerinin çözülmesinin ardından, KOBİ’ler ve diğer işletmeler kredi risklerini ve kredi maliyetlerini azaltabilecektir. Basel düzenlemelerinin popüleritesi, bir çok akademisyenin Basel düzenlemelerini araştırmaya zorlamıştır. Çalışmamız, Basel 2’nin KOBİ’ler üzerinde yarattığı muhtemel etkileri araştırmaktadır.

During the last decades, the economic crisis forced the banking sector to change themselves in most of the countries in the world. These new improvements affected the banks and real sectors’ equity concept and their management. Thus, applying the new regulatory (Basel 2) changes create deeper and functional problems especially for the Turkish SEM firms. After solving the firms’ financial and managerial problems, The SEM and other firms will be able decrease credit risk and credit costs. Popularity of the Basel Regulation forced many academics to search Basel regulations. This study investigates the possible effects of Basel 2 on the Turkish SMEs.
The Conceivable Effects of Basel 2 on Turkish SMEs
Keywords: İşletme Finans; İşletme