İSVİÇRE BORÇLAR KANUNU'NUN (OR) GENEL HÜKÜMLERİNE İLİŞKİN 2020 TASARISINDA HAKSIZ FİİLDEN DOĞAN BORÇ İLİŞKİLERİNİN DÜZENLENİŞ BİÇİMİ VE TÜRK BORÇLAR KANUNU İLE KARŞILAŞTIRILMASI - (:unkn) unknown (My University, 2016)
İsviçre Borçlar Kanunu'nun (OR) genel hükümlerine ilişkin 2020 Tasarısı İsviçre'de tartışmaya açılmış bulunmaktadır. Bu tasarı genel sistematik itibariyle yürürlükte bulunan İBK'dan farklılıklar arzetmektedir. Genel itibariyle bu tasarıda hükümler oldukça sadeleştirilmiş gözükmekte, yürürlükte bulunan İBK'ndaki birçok hüküm terkedilmiş bulunmaktadır. Kanaatimizce Tasarının çok yalın olması, ayrıntıya hiç girmemesi, çeşitli tanımlamalar yapması bir açıdan olumlu olsa da bu şekliyle kanunlaşması pek zor gözükmektedir.

The 2020 Draft Of The Swiss Code Of Obligations regarding the general provisions open to discussion. This draft's general systematic differs from the Swiss Code of Obligations. Overall, in this draft the prvisions are considerably simplified, many provisions in force are abandoned. The draft being this simple, not getting in any details, having several definitions is favorable on one level but seems difficult to legislate.
Issuance of Obligation Inflicted by Tort Under The 2020 Draft of The Swiss Code of Obligations General Provisions and The Comparison of Such Regulation With Turkish Code of Obligations
Keywords: Hukuk