Türkiye’de uygulanan İşsizlik Sigortası’nın fon yönetimi - Çetin, Salih (My University, 2007)
TÜRKİYE’DE UYGULANAN İŞSİZLİK SİGORTASI’NIN FON YÖNETİMİ ÖZET Bu çalışmanın amacı Türkiye’de uygulanan işsizlik sigortasının fon yönetimini ve fon kaynaklarını temel bazı argümanlar, sayısal veriler ve tablolar kullanarak incelemektir. Ayrıca; Türkiye’deki işsizlik sigortası uygulamalarını etkileyen / yönlendiren faktörler de analiz edilerek incelenmiştir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Sosyal Güvenlik ve İşsizlik kavramı incelenmiş, Sosyal Güvenliğe duyulan ihtiyaç ve Sosyal Güvenlik tarihi ele alınmış ve kısaca ülkemizdeki Sosyal Güvenlik kurumlarının yapısına değinilmiştir. İşsizlik konusu da, bir takım veriler kullanılarak ayrıntılı bir şekilde açıklanmaya çalışılmıştır. İkinci bölümde İşsizlik Sigortasına değinilmiş, Türkiye’deki İşsizlik Sigortası uygulamaları çeşitli tablolar kullanılarak ayrıntılı bir şekilde analiz edilmeye çalışılmıştır. Üçüncü bölümde ise İşsizlik Sigortası Fonu ve Fon Yönetimi uygulamaları incelenmiş, konunun daha iyi anlaşılması için çeşitli grafik ve tablolar kullanılmıştır. THE FUND MANAGEMENT OF UNEMPLOYMENT INSURANCE IN TURKEY

The purpose of this study is to analyze fund management and fund resources of Unemployment Insurance applied in Turkey by using some basic arguments, numerical data and tables. Besides, the factors affecting/ directing Unemployment Insurance applications in Turkey are analyzed. The study is specifically composed of three sections. In the first section, Social Security and unemploymet issues are analyzed. The need for Social Security is discussed; history of Social Security and the structure of Social Security institutions are mentioned in this section. Unemployement issue is also explained in detail based on some statistical data. In the second section, the description, the history and the structure of Unemployement Insurance in general are explained and the applications in some developed countries are mentioned. Unemployement and Unemployement Insurance in Turkey are explained. In the third section, Unemployement Insurance Fund and Fund Management in Turkey are analyzed by using some numerical data.
Keywords: Fon Yönetimi; İşsizlik Sigortası; Sigortacılık; Sigortacılık_Türkiye