The impact of refugee crisis on the European Union's identity - Doğan, Tuğba (My University, 2019)
2015 yılında patlak veren mülteci krizi, bugün birçok ülkenin hem dış işlerinde hem de iç işlerinde birçok karışıklığa ve politika değişikliklerine sebebiyet vermiştir. Mülteci krizinin odağındaki AB, 2015 yılı itibari ile mülteci krizinin yan etkilerini en çok hisseden birlik olmuştur. Avrupa’nın vatandaşları için yıllardır kurmaya çalıştığı özgürlük ve birlik sınırlarının mülteci akınına uğraması sonucunda sahip olduğu ortak kimlik, tehdit altında kalmıştır.İnsanların oluşturduğu mevcut sistem, yine insanlar tarafından oluşturulan devletlerin etkileşimi sonucu ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda sosyal inşacılık uluslararası ilişkiler konusuna, toplumsal nitelik kazanmış düşünceler bağlamında yaklaşarak onu toplumsal çerçevede ele almaktadır. Günümüzde oldukça önemli bir konu haline gelen göçmen krizi ve bu krizin AB’ye olan etkileri sosyal kimlik ve yapısalcılık bağlamında ele alınarak değerlendirilmektedir. AB sosyal inşacılık ile birlikte ortak bir geçmişe ve kültüre sahip olan vatandaşlarını birleştirerek tek bir çatı altında toplamıştır. Mevcut kimliğini koruma amacıyla varlığını bir birlik altında varlığını sürdüren Avrupa, bu kimliğini kaybetmemek adına çeşitli önlemler alarak mülteci krizine çözümler üretmeye çalışmaktadır.

The refugee crisis that broke out in 2015 has caused a lot of confusion and policy changes in many foreign countries as well as domestic affairs. The EU, which is in the center of the refugee crisis, has been an union that has been feeling the side effects of the refugee crisis the most, since 2015. As a result of the influx of refugees, the freedom and unity that European Union has been trying to establish for its citizens over the years as well as its identity have been threatened.The existing system created by people is the result of the interaction of states created by the people. In this context, social constructivism deals with the issue of international relations in the context of socially acquired ideas and approaches in the social framework. The migratory crisis that has become an important issue in the present day and the effects of this crisis on the EU are evaluated in the context of social.Together with the social construction, the EU has united its citizens, who have a common past and culture, under one roof. In order to preserve its identity, EU continues its existence under one unity and tries to produce solutions to the refugee crisis by taking various measures in order not to lose this identity. In this regard, the present study examines the effects of the recent refugee crisis on the European identity.
Keywords: Avrupa; Avrupa Birliği; Europe; European Union; Kimlik; Mülteciler; Mülteciler, Suriyeli; Refugees; Refugees, Syrian; Social conditions; Social Constructivism; Sosyal durum; Sosyal İnşacılık Identity; Suriyeli Mülteci Krizi; Syrian Refugee Crisis