Müşterek Faillik ve Dolaylı Faillik Kurumlarının İhmali Suçlar Yönünden Değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Suç, doktrinde “toplumsal düzenin devamı açısından korunması gereken hukuki değerlerin bilerek veistenerek ihlalini (kast) veya bu değerleri korumaya yönelik kurallara karşı özensizliği (taksir) ifadeeden insan davranışları” olarak tanımlanmaktadır. Suçlar kanunda genel olarak tek kişi tarafındanişlenenebilir şekilde düzenlenmiş ise de çoğu zaman birden fazla kişi tarafından birlikte işlenir. İştirakkanunen tek kişi tarafından işlenebilen suçun birden fazla kişi tarafından, aralarında yaptıkları anlaşmave fiilin işlenişine katkıda bulunarak birlikte işlenmesidir. Suçlar kural olarak icrai, ihmali ve ihmalsuretiyle icrai şekilde işlenebilmektedir. Çalışmamızda müşterek faillik ve dolaylı faillik kurumlarınınihmali suçlar açısından değerlendirilmesine çalışılacaktır.

Crime is described in the doctrine as human behaviours that intentionally violate the rules introduced in order to protect public order (intent) or that neglect these rules (negligence). Despite being defined as committed by a single perpetrator; crimes are usually committed by more than a single person. Complicity, is the term that defines the situation in which a crime that could have been committed by a single person but instead has been committed by many who have agreed to and have participated efficiently to a crime’s perpetration. Crimes may be committed by an act of commission as well as an act of omission. This paper aims to study the relationship between indirect and co-perpetration and crimes committed by an act of omission.
Evaulation of Co-Perpetration and Indirect Perpetration within the Scope of Crimes Committed by Omission
Keywords: Hukuk