IMPACT OF ACCOUNTING INFORMATION SYSTEMS ON INTERNAL AUDITORS IN TURKEY - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Teknoloji kapsamında meydana gelen gelişmeler, muhasebe bilgi sistemlerinin (MBS) şirketler bünyesinde kullanımına ivme kazandırmıştır. Söz konusu sistemler, bütün idarî seviyelere, ticarî teşebbüsler dahilinde gerçekleştirilen faaliyetlerin planlanmasına ve denetlenmesine yönelik kapsamlı bilgilere erişim olanağı sunması nedeniyle önem arz etmektedir. Buna ek olarak, MBS, dahilî ve haricî kullanıcılara kalite bilgisi sunmakta ve genellikle kişi, prosedür, veri, yazılım, bilgi teknolojisi altyapısı ve dahilî denetim olmak üzere altı ana başlığı kapsamı içerisine almaktadır. Bu çalışmada, muhasebe bilgi sistemlerinin Türkiye'deki iç denetçiler üzerindeki etkisini incelemek amacıyla anket yönteminden faydalanılmıştır. Muhasebe bilgi sistemleri, işlemlerin gerçekleştirilmesini, diğer bir deyişle malî kayıtların tutulmasını sağlamalarına bağlı olarak iç denetçiler açısından ciddi öneme sahiptir. Söz konusu çalışma, bu konuyu ele alan ilk çalışmadır. Ankette toplam 12 soruya yer verilmiş, 106 iç denetçi çalışmada yer almayı kabul etmiştir. Çalışma sonucunda Türkiye'deki iç denetçilerin, muhasebe bilgi sistemlerinin çalışmalarına katkıda bulunduğu görüşünde oldukları görülmüştür

The increasing sophistication of technology has opened up the use of accounting information systems (AIS) to companies. These systems are important because they enable all levels of management to access comprehensive information that goes into the planning and controlling of activities within business organizations. In addition, AIS provide quality information to internal and external users and typically cover six main aspects: people, procedures, data, software, information technology infrastructure, and internal controls. This study uses a questionnaire survey to examine the influence of AIS on internal auditors in Turkey. AIS are vital for internal auditors because they process the transactions, that is, they maintain financial records. It is, to the best of my knowledge, the first study to do so. In all, I put 12 questions and 106 internal auditors were agreed to participate the survey and found that internal auditors in Turkey believe that AIS contribute positively to their work
MUHASEBE BİLGİ SİSTEMLERİNİN TÜRKİYE'DEKİ İÇ DENETÇİLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ