Bilgisayar destekli tasarım ve üretim - Genç, Garip (My University, 2004)
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ÜRETİM Günümüzde ürünlerden beklenen istekler hassasiyet, fonksiyonel işlevlerde güvenilirlik, kullanım ve bakım kolaylığı, kalite ve estetiktir. Bu gereksinimleri sağlayacak ürünlerin kısa proseslerde ve düşük maliyette üretimi gerekmektir. Tasarım ve tasarımdan imalata geçiş, ürüne dönüşüm için geçen zamanın en aza indirilmesi şarttır. Bilgisayar destekli tasarım ve üretim programları temelindeki matematiksel modelleme açısından incelenmiştir. Ayrıca günümüzde kullanılan CAD/ CAM/ CAE programları üstünlükleri ve kısıtlılıkları açısından değerlendirilmiştir. Haziran,2004Garip GENÇ

COMPUTER AIDED DESIGN AND MANUFACTURING Such as, sensitivity, functional reliance, easy usage and maintanence, high quality and esthetics are expected in today's products. The goods which satisfies these demands must be manufactured within short processes and in low costs. In order to be succesfull time used for the design and design's transformation into manufacturing must be decreased to the minimum level . Comnputer Aided Design and Manufacturing programs are analized with mathematical models in base. Additionally, today's CAD/ CAM/ CAE programs are studied with their adventages and disadventage. Haziran,2004Garip GENÇ
Keywords: Bilgisayar Destekli İmalat Sistemleri; Makina Eğitimi; Tasarım