Okul Öncesi Öğretmenlerinin Eğitim-Öğretim_x000D_ Süreçlerinde Uygulamayı Tercih Ettikleri Etkinlik_x000D_ Türlerine İlişkin Görüşleri - ÜNSAL, FATMA ÖZGE (My University, 2020)
Okul öncesi öğretmenlerinin eğitim-öğretim süreçlerinde uygulamayı tercih ettikleri etkinliktürlerini belirlemeyi amaçlayan bu araştırmada, nitel araştırma desenlerinden durum çalışmasıdeseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubu 2017-2018 öğretim yılında İstanbul ilindegörev yapmakta olan ve çalışmaya katılmaya gönüllü olan 66 kadın okul öncesi öğretmenindenoluşmakta ve veriler araştırmacıların geliştirdiği yarı yapılandırılmış görüşme formu iletoplanmıştır. Elde edilen veriler içerik analizi yoluyla incelenmiş ve araştırma sonucundaçalışma grubunu oluşturan okul öncesi öğretmenlerinin sınıflarında en sık uygulamayı tercihettikleri üç etkinlik türü; oyun, Türkçe ve sanat olarak belirlenmiştir. Okul öncesiöğretmenlerinin eğitim-öğretim süreçlerinde kullanacakları etkinliklerin türüne karar verirkenkendilerinin sevdikleri etkinlik türlerini daha sıklıkla uygulamakla birlikte zorlanacaklarını,başarısız olacaklarını düşündükleri etkinlik türlerini ise daha az tercih ettikleri belirlenmiştir.

The main purpose of this research determine the opinions of pre-school teachers’ on the types_x000D_ of activities. In line with this main purpose, the frequency of implementation of different types_x000D_ of activities was determined along with the reasons for which teachers preferred to include_x000D_ educational activities and which ones they did not.Case study model was used from qualitative_x000D_ research models in accordance with the purpose of the research. The working group consists of_x000D_ 66 preschool teachers who were working in Istanbul during the fall and spring semester of the_x000D_ 2017-2018 academic year. The data was collected through a semi-structured interview form_x000D_ created by the researchers. Content analysis was used in the analysis of the data obtained at the_x000D_ end of the data collection process. As a result of the study, the most frequent activities of_x000D_ teachers’ practices for students were play, Turkish language activities, art, movement,_x000D_ mathematics, drama, music, science and literacy activities. In addition, it has been determined_x000D_ that teachers practice their favorite activities more often than others, and that they actually want_x000D_ to do it more often in relation to these activities because they practive less of the activities they_x000D_ feel are failing.
Opinions of Preschool Teachers about the Types of Activities They Prefer to Apply in Education and Training Processes