Yüksek Öğretim ve Yaygın Eğitim İşbirliği: Annemin Masalı - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bu çalışmanın temelini, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi ile Yıldız Teknik Üniversitesinin birlikte geliştirdiği bir sosyal sorumluluk çalışması olan, eğitimlerine devam edemeyip ara vermiş annelerin yaygın eğitimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Anne Üniversitesi‛ teşkil etmektedir. Annelere üniversite örgün eğitim ortamında dokuz modül halinde sanat, sağlık, medya, iletişim gibi konularda eğitimler verilmiştir. Bu çerçevede yaygın-yetişkin eğitimi uygulamaları adına annelerden kendi masallarını yazmaları istenerek yaratıcı-çözümleme düşünce biçimleri, ifade güçleri, öz-öğrenmeleri ve sosyal değerleri üzerindeki farkındalıklarının arttırılması hedeflenmiştir. Anneler, eğitimleri boyunca sınıf içinde gözlemlenmiş; sınıf içi performansları değerlendirilmiş ve yapılan değerlendirme sonucunda 25 masal anlatım bütünlüğü ve verdiği eğitim mesajı bakımından basılmaya uygun bulunmuştur. Annelerin masalları, tematik inceleme ile değerlendirildikten sonra kendileri ile masalların yazım süreçleri üzerine sözlü ve yazılı görüşmeler yapılmış; tümevarımsal tematik inceleme yöntemi ile içerikteki temalar, görüşmeler sonucunda elde edilen verilerle karşılaştırılarak yaygın eğitimin masalların oluşumundaki katkısı incelenmiştir.

The guiding principal of this research was shaped by Mother University‛, a civil society project, which was conducted by Yıldız Technical University and City & Thought Center of Esenler Municipality, in order to aim to provide non-formal education opportunity to the mothers who had been obliged to suspend their formal education. The mothers were taught with nine modules such as art, health, media, communication, etc. at the university formal education environment. In this framework of the practices of non-formal education, the mothers were asked to write their own tales in order to raise their awareness on their own creative and analytic thinking styles, capability of self-expression, self-learning and social values. Thus, the tale study would become an educational outcome through adding experiences to module lectures. The mothers were observed during the whole educational period; their classroom performances were evaluated and consequently, twenty five tales were approved to be publish with regard to their narrative coherence and educational message. After the tales were examined with the inductive thematic analysis method, the mothers were interviewed orally and in written about the process of writing tales. The themes received from the content were compared with the results of the interviews with the help of inductive themativ analysis. Thus, the contribution of non-formal education was evaluated in writing process of the tales.
Higher Education And Non-Formal Education Collaboration: My Mother s Tale
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları