Muhasebe denetiminde örnekleme tekniklerinin değerlendirilmesi üzerine bir inceleme - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Muhasebe denetimde örnekleme; denetim prosedürlerinin bir kısmına veya sadece bir işlem kategorisine uygulanmasıyla, denetçilerin; seçilmiş olan birimleri değerlendirerek evrenin bütünü üzerine bir sonuca ulaşmalarına veya bir sonuç çıkarmalarına yardımcı olmaya olanak verir. Muhasebede de satış faturaları, stoklar, ücretler vb. gibi birçok veri kümesi birer evren oluştururlar ve bunlar örnekleme yöntemlerinin uygulanışı için son derece elverişlidirler. Bu bakımdan denetim ile istatistiksel örnekleme, uygulamalar ve kavramlar olarak büyük bir uyum göstermektedir. Muhasebe denetiminde iki temel yaklaşım; istatistiksel örnekleme ve istatistiksel olmayan örneklemedir. Bu çalışmada özellikle istatistiksel örneklemede yararlanılan; niceliklerine göre tahmin örneklemesi, parasal birim örneklemesi ve Benford kanunu karşılaştırmalı olarak incelenecektir.

By applying the auditing procedures only on one part of the elements of an account balance or only on one transaction, sampling in accorunting enables auditors to make a conclusion on the overall population through evaluating the selected units. In accounting, each of many data sets like sales invoices, stocks, wages etc. form a universe and these are very suitable for the application of sampling methods. In this sense, accounting auditing and statistical sampling are highly consistent in terms of applications and concepts. Two basic approaches in accounting auditing are statistical sampling and nonstatistical sampling methods. Inthisstudy, quantitysampling, moneyunitsampling and Benford Law that are utilized especially in statistical sampling will be comparatively analyzed.
An survey on assessment of sampling technics in auditing
Keywords: İşletme Finans; İktisat; İşletme