Asimetrik bilgi sorununun çözümünde mali analizin önemi: inşaat taahhüt firması örneği - Kabadayı, Gizem (My University, 1994)
Asimetrik bilgi, iki taraf arasında simetrik dağılmayan bilgidir. Bireylerineksik bilgi ile hareket etmesi sonucundaki piyasa başarısızlığında ters seçim, ahlakitehlike ve temsilcilik sorunu durumları ortaya çıkar.

Asymmetric information is knowledge that does not symmetrically distributebetween two sides. In market failure that results from acts of individuals with imperfectknowledge, situations of adverse selection, moral hazard and problem ofrespensantation appear.
Keywords: Asimetrik Bilgi; AsymetricInformation; Construction Sector; Intelligence; İnşaat Sektörü; İstihbarat; Mali Analiz; Turkish BankingSector; Türk Bankacılık Sektörü Financial Analysis