Sosyal medya ve gazetecilik - Ceylan, Lütfiye Hilal (My University, 2013)
Sosyal Medya ve Gazetecilik Yeni iletişim teknolojilerinde yaşanmakta olan değişim toplumu hızlı bir dönüşüme sokmuştur. Değişen iletişim teknolojileri elbette ki medya camiasında da bir dönüşümün yaşanmasına neden olmuştur. Yeni iletişim teknolojilerinde yaşanan değişim son yıllarda sosyal ağlar olarak kullanıcıların, basın sektörünün, gazetecilerin karşısına çıkmaktadır. Bu çalışmada da sosyal ağların sosyal medyaya dönüşümü ve bu dönüşümden gazeteciliğin nasıl etkilendiği üzerinde durulmuştur. Bu çalışmada yeni medya, sosyal medya ve yurttaş gazeteciliği ile alakalı makale ve kitaplar, çeşitli yayınlar ve internet siteleri incelenmiştir. Sosyal medya üzerinden gazeteciliğin geçirmekte olduğu değişim gözlemlenmiştir.

Social Media and Journalism Ongoing changes in the new communication technologies, has brought the society into a very rapid transformation. The change in the communication technologies has also caused a transformation in the media. The change in the communication technologies indicating itself as social media in recent years has met with the users, and also with the press and journalists. In this thesis, the transformation of the social networks into the social media has been emphasized. The search of the study has been made among the books, the articles, the publications about the new media, social media, citizen journalism. The change in journalism has been observed via social media .
Keywords: Gazetecilik; Kitle İletişim Araçları; Sosyal Medya