İç denetçilerin due diligence sürecindeki görev ve sorumlulukları ve bir uygulama - Suleymanova, Khayala (My University, 2020)
Günümüzün rekabet dünyası ve ekonomik şartlarında birçok işletme yer aldığı pazarda büyüme ve genişleme eğiliminde bulunmaktadır. Bu bağlamda en çok tercih edilen stratejilerden biri şirket birleşmeleri veya satın alma ile büyümeği sağlamak ve aynı zamanda bu yolla uluslararası pazarlara da girebilme fırsatı yakalamaktır. Fakat yapılan birçok araştırmanın sonucu şirketlerin birleşme ve satın almadan beklenen getiriği elde edemediğini ortaya çıkarmıştır. Çalışmanın amacı şirket birleşme ve satın alma projesinin her aşamasında ve özellikle due diligence sürecinde iç denetçilerin birleşme ve satın alma açısından olumlu yönde şirketler için yaratabileceği değeri ortaya koymak ve bu aşamada üstlenebilecekleri görev ve sorumlulukları araştırmaktır.Bu çalışmada iç denetçilerin due diligence sürecindeki görev ve sorumlulukları iç denetim ve iç denetçilerin perspektifinden incelemeye alınmıştır.

In today's competitive world and economic conditions, many organizations tend to grow and expand their values in the market. In this context, one of the most preferred strategies is to ensure growth by a merger or acquisition and at the same time, to have an opportunity to enter to the international markets. However, as a result of many studies, it has been revealed that the companies could not get enough advantages from the merger and acquisition. The aim of this study is to reveal that internal auditors can add value for the companies in terms of every stage of mergers and acquisitions project and especially in a due diligence process and to investigate the duties and responsibilities that they can undertake at this stage.In this study, the duties and responsibilities of internal auditors in the due diligence process are examined from the perspective of internal auditing and internal auditors.
Keywords: Accounting; Auditing, Internal; Business; Company merger and acquisitions; Denetim, İç; Due diligence; Duties and responsibilities of internal auditors; Internal audit; İç denetçilerin görev ve sorumlulukları; İç denetim; İşletme; Muhasebe; Şirket birleşmeleri ve satın alma