Uluslararası Denetim Standartları’na göre Türkiye’de Kobi denetimi ve karşılaşılabilecek zorluklar üzerine bir araştırma - Biçer, Ali Altuğ (My University, 2012)
KOBİ Denetimi, UDS ÖZET ULUSLARARASI DENETİM STANDARTLARI’NA GÖRE TÜRKİYE’DE KOBİ DENETİMİ ve KARŞILAŞILABİLECEK ZORLUKLAR ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bu çalışmada; Türkiye’de Uluslararası Denetim Standartları’na göre yürütülecek küçük ve orta büyüklükteki işletme denetimlerinde karşılaşılması muhtemel zorluklar araştırılmıştır. Bu bağlamda ulusal ve uluslararası düzenlemeler ele alınarak konunun iş dünyasındaki önemi vurgulanmaya çalışılmıştır. Konusunda uzman akademisyen ve bağımsız denetçilerle görüşmeler yapılmış ve elde edilen bulgular değerlendirilmiştir. Çalışmanın sonucunda yeni yasal düzenlemeler ışığında Uluslararası Denetim Standartları’na uygun olarak yürütülecek KOBİ denetimlerinde özellik arz eden hususlara ilişkin tespitler yapılmış ve önerilerde bulunulmuştur. Key Words : SME Audit, ISA

AUDITING SME’s in ACCORDANCE with ISA’s and a RESEARCH on POTENTIAL CHALLANGES in TURKEY CASE In this study, the potential challanges of small and medium sized entity audits in Turkey has been researched in accordance with International Auditing Standards. In this context, the importance of the subject in the business world has tried to be highlighted by explicating national and international legislations. Expert academics and independent auditors were interviewed and findings were evaluated. As a result of the study, small and medium sized entity audits carried out in accordance with International Auditing Standards, within the new legistations, were investigated and recommendations are made about concerning matters that are substantial.
Keywords: KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler); Muhasebe standartları