Kazanlı Abdullah Battal Taymas (1883-1969): hayatı ve eserleri - İnci, Şinasi (My University, 2017)
Abdullah Battal Taymas, Kazan Tatarlarından 1883-1969 yılları arasında yaşamış önemli bir tarihçi, edebiyatçı, düşünür ve gazeteci olup yaşamı hakkında bugüne kadar geniş kaynaklara dayanan bir araştırma yapılmamıştır.

Abdullah Battal Taymas was important historian, literateur, author and thinker lived between 1883-1969 at Kazan. And he has not been studied yet extensive before as this thesis focused on.
Keywords: Abdullah Battal Taymas; Biyografi; Göçmen Türk Aydınları; Immigrant Turkic Intellectuals; Kazan Tatarları; Kazan Tatars; Kazanlı Abdullah Battal Taymas, (1883-1969)