Çalışanların performans değerlendirmesinde tutumun etkisi: tutum ölçekleri ile ilgili bir uygulama - Gökçek, Hakan (My University, 2006)
ÇALIŞANLARIN PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİNDE TUTUMUN ETKİSİ:TUTUM ÖLÇEKLERİ İLE İLGİLİ BİR UYGULAMA Bu çalışmada, bir satış işletmesindeki çalışanların performans değerlendirmesi ile ilgili tutum ve yaklaşımlarının ölçülmesi üzerine bir araştırma yapılmıştır. Araştırmada, literatürde kullanılan tutum ölçekleri hakkında bilgi verilmiş, uygulama kısmında ise Likert tutum ölçeği kullanılarak performans değerlendirmesi ile ilgili tutum ve yaklaşımı ölçen bir çalışma yapılmıştır. Yapılan çalışmada performans değerlendirme ölçümü için Likert tutum ölçeği kullanılarak bir anket hazırlanmış ve anket soruları tek tek analiz edilmiştir.

IMPACT OF ATTITUDE ON PERFORMANCE EVALUATION OF EMPLOYEES : AN APPLICATION RELATED TO ATTITUDE MEASURES In this study, a research and an application for use of Attitude Measures on Performance Evaluation is performed at a sales company. In the research part, brief information about Attitude measures is given. In the application section, Likert Attitude measure is used for Performance evalution. A questionnaire is prepared in terms of Likert measure and each question is analyzed.
Keywords: Çalışma Ortamı_Performans Değerlendirme; Performans Değerlendirme_Çalışanlar; Tutum (Psikoloji)