İstanbul müftülüğü meşihat arşivi tarihi belgelerinin dijital ortama aktarılması ve kullanıma sunulması - Gültekin, Orhan (My University, 2006)
Teknolojik gelişmelere bağlı olarak arşivcilik uygulamaları her gün bilgisayara daha fazla yaklaşmaktadır. Bilgisayar teknolojisinin sunmuş olduğu sayısallaştırma işlemi, günümüzde arşivcilik alanında da kullanılmaktadır. Bu çalışmada, arşivlerde sayısallaştırma olgusu araştırılmış ve Meşihat Arşivi tarihi belgeleri için bir dijital arşiv modeli oluşturulmaya çalışılmıştır.

Archival practices are getting closer to computers every day, due to technological developments. Processing of dijitalization that served technologies of computer, nowadays that processing is used in archives. In our work, I searched the fact of dijitalization in archives so, in my theses, a model of dijital archives that was constituted for historical records of Meşihat Archive.
Keywords: Arşivler_Yönetim; Bilgi ve Belge Yönetimi; Elektronik Kayıtlar