FAALİYET TABANLI MALİ YETLEME VE MAKİNE SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMA - (:unkn) unknown (My University, 2015)
HHHH Mikail KAMIŞ LI ** Doç. Dr./Assoc. Prof. Dr. *** ÖZ Teknolojik geliş melerin ve yeni üretim tekniklerinin hızlı bir ş e- kilde deği ş mesi ve geliş mesiyle birlikte iş letmelerin maliyet sistemle- rinde bazı değiş iklikler olmuş tur. Ortaya çıkan bu deği ş meler, mamul maliyetlerinin hesaplanmasında geleneksel maliyetleme yöntemlerini kullanan iş letmelerin stratejik kararlarını olumsuz yönde etkilemiş tir. Bu nedenle yapılan araş tırmalar ve çalış malar faaliyet tabanlı maliyetla- menin, geleneksel yöntemlere göre daha doğru sonuç verdiğini ortaya koymuş tur. Faaliyet tabanlı maliyetleme sistemi, maliyetlemedeki prob- lemleri çözmedeki baş arısı ile yönetim muhasebesinin üzerinde çalış tığı konu olmuş tur.

Technological advances and new production techniques with the rapid changes and developments haven t been some changes in the cost of business systems. The resulting changes in the strategic decisions of the company using traditional costing methods for the calculation of product costs were negatively affected. Therefore research and studies activity based costing have revealed that the results more accurate than traditional methods. Activity based costing cost of interviewing problems has been the subject worked on by it s success in solving management accounting.
(ACTIVITY BASED COSTING AND AN APPLICATION IN THE MACHINE INDUSTRY)
Keywords: Hukuk