Part time çalışma ve bankacılık sektöründe bir uygulama - Gemlik, H. Nilay (My University, 1997)
Part Time Çalışma ve Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama (zet: Bu araştırmada günümüz çalışma biçimlerinden olan part time çalışma biçimi ele alınmıştır. Çalışmada öncelikle sanayileşme dönemi ile profesyonel anlamda başlayan çalışma hayatının süreleri ve koşullarının, part time çalışma biçimine kadar geçirdiği evrimler, tarihsel süreç içinde incelenmiştir. Part time çalışma geniş bir kaynak taraması yapılarak incelenmeye çalışılmıştır. Kuramsal kısımda part time çalışmanın amaçları, kullanıldığı sektörler, yararları, zararları, gelişmiş ülkelerdeki yasal boyutları, sendikaların işçi ve işveren yönünden görüşleri, ILO’nın part time çalışma ile ilgili olan 175 numaralı sözleşmesi ele alınmıştır. Uygulama bölümünde ise Genel Müdürlükleri İstanbul’da bulunan ve part time eleman çalıştıran özel bankalara, yöneticiler, tam gün çalışan elemanlar ve part time çalışan elemanlar olmak üzere 3 değişik anket dağılmış, elde edilen anket bulguları ile part time çalışmanın şu an ülkemizdeki durumu incelenmiştir.

In this study, part-time work, a form of work from present-day forms of work, is discussed. In this study various stages of industrialization and duration and conditions of professional work life until formation of part-time work are examined within the historical process. Part time work is examined by a wide range of literature. The purposes of part-time study, application sectors, benefits, damages, legal dimensions of the developed countries, trade unions and employers in terms of workers; opinions, the 175 number on the ILO to work part-time contracts are discussed in the theoretical part. The private banks that are head quartered in Istanbul and employ part-time staff are researched in the application section. Three different questionnaires are distributed to administrators, full-time and part-time staff to study the findings of part-time work in our country.
Keywords: Genel yönetim; PART TIME ÇALIŞMA; Yürütmenin yönetimi