Sendikalar ve Türkiye'nin Avrupa Birliği Siyaseti - (:unkn) unknown (My University, 2003)
Bu makale Türkiye'deki üç büyük işçi sendikaları konfederasyonunun, Avrupa Birliği'nin Lüksemburg ve Helsinki Zirveleri arası dönemde, Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki tutumlarını, söylemlerini, bu tutumlarının nedenlerini incelemeyi ve açıklığa kavuşturmayı amaçlamaktadır. Söz konusu aktörlerin dış politika oluşum süreci üzerindeki etkinliklerine ilişkin limitasyonlarının bu yazıda görünür kılınması da bir başka sınırlı hedeftir.

This article elaborates the positions, postures and discourses of the three main Trade Union Confederations of Turkey on Turkey's accession process to the European Union (EU) specifically after the EU Councils's Luxemburg and Helsinki summits. The article also aims to uncover the limitations of these actors on their participation to the foreign policy making process of Turkey.
Trade Union Confederations and Turkey's EU Policies
Keywords: Uluslararası İlişkiler