Türkiye’de bankalarda evrak yönetimi ve Türk bankaları için bir evrak yönetim modeli - Coşkuner, Rana (My University, 2004)
Bankalar ilk ortaya çıkışlarından günümüze kadar büyük değişiklikler geçirmişlerdir. Bu değişme ve gelişmelerden bankaların organizasyon yapıları ve yönetimleri de etkilenmiştir. Bankacılık hizmetlerindeki çeşitliliğin artmasıyla üretilen evrak türlerinin de çeşitleri artmış, bu artış organizasyon ve yönetim yapılarına bağlı olarak bankaların evrak yönetimlerinde gelişmelere ve değişmelere neden olmuştur. Bankalar halkın parasının sorumluluğunu üstlenmiş kurumlardır, dolayısıyla bankaların müşterilerine karşı sorumlulukları çok büyüktür. Bu sorumluluk bankalara düzenli ve sistemli bir evrak yönetimi oluşturmayı zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle tez Türkiye'deki bankaların evrak yönetimi programlarını ve evrak yönetiminin bir parçası olan arşivleri incelemiş, aralarındaki farklılıkları ve eksik yönlerini tespit ederek bankalar için model bir evrak yönetim oluşturmayı amaçlamıştır.

Banking institutions have undergone great improvements and changes through their evolutionary progress. This evolution has influenced the management and organizational structures of these institutions. The main cause of the increased records production is this diversity of banking services and this has also triggered the improvements in the management of bank records. Banks have great responsibility for their customers and this responsibility has urged them to develop a systematic records management program. In this study the management of records and archives of banking institutions in Turkey are analysed. The weaknesses of these applications in each institution and the differences between them are determined and a model for records management program is developed.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık_Türkiye; Büro hizmetleri; Evrak Yönetimi_Bankalar; Kayıtların yönetimi; Yönetim ve yardımcı hizmetler