Accounting for non-current tangibles under IFRSs, and a case study on reporting of non-current tangibles - Öztürk, Emre (My University, 2007)
MADDİ DURAN VARLIKLARIN UFRS’YE GÖRE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ VE MADDİ DURAN VARLIKLARIN RAPORLANMASI HAKKINDA BİR OLAY ÇALIŞMASI Bu Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na göre maddi duran varlıkların muhasebeleştirilmesini incelemektedir. Emlak, tesis ve donanımlar, yatırım gayrimenkulleri ve satılmak üzere elde tutulan duran varlıklar, tezin kapsamını oluşturmaktadır. Bu varlık sınıfları için öngörülen muhasebe uygulamaları detaylı bir biçimde irdelenmiştir. Kısıtlı kullanımları ve özelleşmiş doğaları nedeniyle, biyolojik varlıklar, tezin kapsamının dışında tutulmuştur. Konuya ilişkin pratik uygulamaları temel alan bir olay çalışması hazırlanmıştır. Olay çalışması, çok çeşitli muhasebe uygulamalarına neden olan işlemlere ve olaylara sahip gerçek bir grup temel alınarak hazırlanmıştır. Bu gruba ilişkin, detaylı muhasebe işlemlerine ve açıklamalara olay çalışmasında yer verilmiştir.

ACCOUNTING FOR NON-CURRENT TANGIBLES UNDER IFRSs, AND A CASE STUDY ON REPORTING OF NON-CURRENT TANGIBLES This master’s thesis examines accounting for non-current tangibles under provisions of IFRSs. Property, plant and equipment, investment property and, non-current assets held for sale are included in the scope of the study. Accounting treatments prescribed for these asset categories are discussed in detail. Due to its specialised nature and its limited extent, biological asset are excluded from the scope of the thesis. A case study addressing the practical applications of the subject has been prepared. The case study is based on a real Group having wide range of transactions and events which give rise to various different accounting treatments. Detailed accounting treatments and disclosures of the Group are included in the case study.
Keywords: Finans_Muhasebe; Maddi Duran Varlıklar; Muhasebe; Muhasebe Standartları