Almanya'da tescil edilmiş eşcinsel hayat ortaklığında veraset ilamının alınması ve bu ilama dayanılarak Türkiye ve Almanya'da bulunan terekenin paylaşılması - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Eşcinsellik, Kıta Avrupası’nda geçmişte katı bir şekilde yasaklanmıştı. Ancak günümüzde Aile Hukuku’unda yer alan yeni bir kurum olarak ortaya çıkmak tadır. Eşcinsellerin resmi olarak birlikte yaşamalarına dair düzenlemeler ya pılmakta; bu düzenlemelerle, cinsel ayrımcılığın ortadan kaldırılması hedef lenmektedir. Eşcinsel hayat ortaklıkları, evlilik kurumuna paralel bir kurum olup, evlilik kurumundan farklı özellikleri haizdir. Ülkemizde eşcinsellerin yasal olarak birlikte yaşamalarına dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Bir Alman ve bir Türk vatandaşı Almanya’da tescil edilmiş hayat ortaklığı kurabi lir (EGBGB md. 17b). Alman vatandaşının ölmesi halinde, Türk hayat ortağı, Alman hayat ortağının resmi mirasçısı olacaktır. Türk vatandaşının ölmesi ha linde, Alman vatandaşının mirasçı olup olamayacağı düşünülebilir.

Homosexuality, which was strictly forbidden in Continental Europe in the past, is now a new institution in Family Law. Regulations are made for homosexuals to live together legally. The aim of these regulations is to eliminate sexual discrimination. Although civil partnership is an institution parallel to marriage, it has different characteristics. In our country, there are not any regulations for homosexuals to live together legally. A German citizen and a Turkish citizen may enter into a registered partnership in Germany (EGBGB Artikel 17b). In the case of the death of German partner, the Turkish partner will be the official heir of the German partner. In the case of the death of the Turkish partner, it may be considered whether the official heir will be the German partner or not.
Obtaining heirship certificate for registered partnership of same-sex marriage in Germany and of the estate in Germany and Turkey based on this heir's certificate
Keywords: Hukuk