Kırım Türklerinin nüfus hareketleri ve demografik yapısı - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Kırım Türkleri Kırımın Ruslar tarafından işgal edilmesinden sonra 1785-1902 yılları arasında Türkiye ve diğer Balkan ülkelerine göçmek zorunda kalmıştır. Balkan savaşlarıyla beraber diğer Balkan muhacirleriyle birlikte Türkiyeye göçmüştür. Kırımda kalan Kırım Türkleri bundan sonraki yıllarda zulüm, baskı, sürgün ve soykırımlara uğramıştır. Bu çalışma çeşitli yıllarda elde edilen nüfus ve yerleşim istatistikleri ışığında gerek Türkiye, gerek Kırım, gerekse diğer sürgün bölgelerinde Kırım Türklüğünün nüfuslarını bilimsel yöntemlerle tahmin etmeye ve ortaya koymaya çalışacaktır.

After the Russian occupation in Crimea, between 1750-1902, Crimean Tatar Turks were obliged to migrate to Turkey and other Balkan countryes. They have migrated to Turkey with other Balkan immigrant in the period of Balkan War. After this period Crimean Tatars who remained in Crimea has undergone to cruelty, oppression, deportation, exile and genocide. This work tries to demonstrate populations of Crimean Tatar Turks in Turkey and another place of exile with scientific methods.
Population movement and demographic structure of Crimean Tatar Turks
Keywords: Nüfus İstatistikleri Bilimi; Coğrafya; Tarih; Siyasi Bilimler