İşletmelerin sürekliliği kavramının bağımsız denetim sürecindeki yeri ve önemi - Almalı, Zehra (My University, 2009)
letmelerin Sürekliliği Kavramı,Bağımsız Denetim,Bağımsız Denetim Raporları ÖZET İŞLETMELERİN SÜREKLİLİĞİ KAVRAMININ BAĞIMSIZ DENETİM SÜRECİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ Bu çalışmanın amacı genel kabul görmüş muhasebe ilkelerinden süreklilik ilkesinin bağımsız denetim sürecine nasıl yön verdiğinin ortaya koyulmasıdır. Son yıllarda işletmelerin sürekliliğini tehdit eden global finansal kriz iflas ertelemelerde ve iflaslarda önemli artışlara sebep olmuştur. Dolayısıyla işletmelerin süreklilik ilkesini baz alarak hazırladıkları finansal tablolar da bu durumlardan etkilenen unsurlar olmaktadırlar. Bu etkilerin ortaya konularak finansal tabloların gerçek ve doğru bilgileri içermesi işletme yönetiminin sorumluluğundadır. Denetçiler ise bağımsız denetim sürecinin her aşamasında bu açıklamaları değerlendirmekle sorumludur. Çalışmada süreklilik kavramı çerçevesinde yöneticilerin ve denetçilerin sorumlulukları ayrıntılarıyla açıklanmıştır. Muhasebe teorisinde önemli bir yeri olan süreklilik kavramının denetim raporlarını nasıl şekillendirdiği de çalışmada ağırlık verilen alanlardan biridir. Concern,Auditing,Audit Reports

ABSRACT THE STATUS AND IMPORTANCE OF GOING CONCERN IN AUDIT PROCESS Purpose of this study is to present how the going concern principal guides the audit process. In the recent years global financial crisis is threatening the businesses’ going concern and these results in increase in bankruptcy and postponement of the bankruptcy. The financial statements which are prepared with the principle of going concern are being effected. The accuracy of the financial statements is their explanation is under business management’s responsibility. Auditors are responsible with the evaluation of this explanation in each stage of independent audit process. In this study the responsibilities of business managements and auditors about going concern are stated in detail. Another important point in this study is the how the going concern principle which has an important role in accounting theory guides the audit reports.
Keywords: Bağımsız Denetim; Muhasebe; Muhasebe Denetimi; Muhasebe_Bağımsız Denetim