Kamu diplomasisinde küresel politikalar ve TRT World - Öztürk, Mine Ece (My University, 2019)
Günümüz dünyasında iletişim ve siyaset birbirinden ayrılmaz bir bütün halindedir. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan gelişmelerle ülkeler artık kendilerini dünyaya çok iyi anlatmak, yeni dünya düzenine uyum sağlamak zorundadır. Bu durum da kamu diplomasisi kavramının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Kamu diplomasisi ülkelerin kullandıkları güç kavramlarını da değiştirmiştir. Dış politika günümüzde hükümetlerarası olmaktan çıkıp toplumlararası ilişkilere dönüşmüştür. Ülkelerin özellikle bilgi çağında yumuşak güç kazanmak için öncelikle küresel normları içeren güçlü kültür ve fikirlere sahip olması gerekmektedir. Bu kültür ve fikirlerin aktarılmasında kitle iletişim araçları önemli rol oynamaktadır. Özellikle devletlerin söylemek isteyip dile getiremediği politikaların duyurulmasında ya da izlenen siyasi hareketlerin desteklenmesinde pay sahibidirler. Bu tezdeki amacımız kitle iletişim aracı olarak TRT World'ün Türkiye'nin kamu diplomasisindeki etkisini ölçmektir. Türkiye'yi daha iyi anlatmak için yayın hayatına başlayan TRT World'ün dünyada yaşanan olaylara bakış açısının Türkiye'nin dış politikasıyla ne kadar paralel olduğunu analiz edeceğiz.

In today's world, communication and politics are in separable. With the developments after the Second World War, the countries have to adapt themselves to the new world order very well. This situation led to the emergence of the concept of public diplomacy. Public diplomacy has also changed the concepts of power used by countries. Foreign policy has turned from intergovernmental to inter-communal relations. In order to gain soft power, especially in the information age, countries need to have strong culture and ideas that contain global norms. Mass media have an important role in transferring the secultures and ideas. They are particularly involved in the dissemination of policies that states cannot or cannot say, or to support the political movements pursued. The aim of this thesis is to measure the impact of TRT World in Turkey's public diplomacy. Turkey began broadcasting TRT World to tell a better perspective on the events taking place in Turkey's foreign policy in the world we will analyze how parallel.
Keywords: Basın; Economics; Ekonomi; Kamu diplomasisi; Politics and government; Press; Siyaset ve yönetim; soft power; TRT World; Turkey; Türkiye; yumuşak güç Public diplomacy