Organizasyonel karar destek sistemleri ve organizasyonel kararlarda bilişim sistemlerinin uygulanmasına ilişkin bir araştırma - Akyazı, Erhan (My University, 2003)
Artan rekabet ortamında çok önemli bir konuma sahip olan karar verme ve karar vermenin etkinliğini artırmada bilişim teknolojilerinin, özellikle karar destek sistemlerinin etkinliğini ve bu sistemlerin organizasyonda uygulanışını araştırmayı hedefleyen Organizasyonel Karar Destek Sistemleri ve Organizasyonel Kararlarda Bilişim Sistemlerinin Uygulanmasına İlişkin Bir Araştırma başlıklı çalışma kapsamında; temel olarak karar verme kavramı, karar türleri ve karar verme süreci ayrıca karar vermenin bir yönetim fonksiyonu olmasından dolayı yönetim kavramı ve gelişiminden 1. bölümde bahsedilmektedir. İkinci bölümde ise başlığa temel teşkil eden organizasyonel karar destek sistemlerine, bu sistemlerin üzerinde çalıştığı organizasyon kavramına ve organizasyonlarda karar verme sürecine değinilmektedir. Son bölümde ise karar destek sistemlerinin kurumlarda uygulanması ile beraber karşılaşılan sorunlar ve kazanımlar incelenmeye çalışılmıştır.

This study titled Organizational Decision Support Systems and a study on Applications of Informations Systems on Organizational Decisions aims to search decision making effectiveness of decision making which have an important pozition competetive, environment, information technologies especially effectiveness of decision support systems and application of these systems in organizations. In this context basically in the first chapter concept of decision making, decision types, decision making process and because of the reason that decision making is a function of management, the concept of management and its evolution covered. In the second chapter, concept of organizational decision support systems which is the basis for the title, organizations in which these systems operate on, and process of decision making in organizations. In the last chapter, application of decision support systems in enterprises and problems encountered along with revenues of such applications are studied.
Keywords: Karar Destek Sistemleri; Karar Verme