Enflasyon, faiz oranı ve büyümenin yurtiçi tasarruflar üzerindeki etkileri - Çağlayan, Ebru (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2006)
Bu çalışmada enflasyon oranı, faiz oranı ve büyüme oranının yurtiçi tasarruflar üzerindeki etkisi, eşbütünleme analizi için son yıllarda geliştirilen ARDL sınır testi yaklaşımı kullanılarak 1970-2004 dönemi için yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, uzun dönemde enflasyon oranının yurtiçi tasarruflar üzerindeki etkisi negatifken, büyüme oranı ve reel faiz oranının yurtiçi tasarruflar üzerindeki etkisi pozitiftir. Kısa dönemde ise, büyüme oranı yurtiçi tasarrufları pozitif ve istatistiksel olarak anlamlı etkilemektedir. Enflasyon oranının etkisi ise belirgin değildir.
Keywords: Yurt içi tasarruflar, Sınır testi, ARDL