Üç yaş altı çocuklarda beyin tümörleri tedavisi - EKER, NURŞAH (Türkiye Klinikleri Yayınevi, 2022)
Üç yaş altı olgular, tüm çocukluk çağı beyin tümörlerinin %25-30'unu oluşturmakta iken, klinik bulgu, tümör biyolojisi, moleküler alt grup ve tedavi açısından diğer yaş gruplarından farklılıklar göstermektedir. Santral sinir sistemi tümörleri tedavisinin önemli bir parçası olan kraniyospinal radyoterapi, bu yaş grubunda, başta nörokognitif fonksiyonlar olmak üzere ciddi yan etkiler yaratması nedeni ile kaçınılması gereken tedavi zorluklarını karşımıza çıkarmaktadır. Bu toparlama yazısında, bu hastalar için güncel olan tedavi yaklaşımlarından söz edilecektir.

hile cases under the age of three constitute 25-30% of all childhood brain tumors, they differ from other age groups in terms of clinical findings, tumor biology, molecular subgroup and treatment. Avoiding craniospinal radiotherapy, which is an important part of the treatment of central nervous system tumors, in this age group, due to serious side effects, especially neurocognitive functions, presents treatment difficulties. In this review article, current treatment approaches for these patients will be discussed.
Treatment of brain tumors in children under three years old
Keywords: Santral sinir sistemi neoplazileri; tedavi; bebek; Central nervous system neoplasms; therapy; infant