İstanbul'dan (Türkiye) toplanan dört Polygonum L. türüne morfolojik katkılar - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Polygonum cinsi dünya üzerinde yaklaşık 300 kadar tür içermektedir. Türkiye'de 7 seksiyon halinde 41 türle temsil edilmektedir. Çok sayıdaki Polygonum türünün geleneksel tıpta ve gıda olarak kullanımı mevcuttur. Taksonomik açıdan tanımlanması zor olan cinslerden biridir. Bu çalışmada İstanbul'dan toplanan dört türün morfolojik özellikleri incelenmiştir ve yaprak, okrea, çiçekleri ve tohumlara ait fotoğraflar sunulmuştur. Bu türler şunlardır; P. aviculare, P. patulum subsp. pulchellum, P. lapathifolium, and P. istanbulicum (endemik).Ayrıca toplanan örnekler ISTE (İstanbul Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Herbaryumu)'deki örneklerle karşılaştırılmıştır

The genus Polygonum (Polygonaceae) contains almost 300 species in the world. It consists of 41 species as seven sections in Turkey. A number of Polygonum species are used as food and for traditional folk medicines. It is one of the difficult genera for taxonomical identification. In this study, morphological characteristics were examined on four species of the genus Polygonum from Istanbul (Turkey) and were presented with photographs of their leaves, ocreae, flowers, and seeds; P. aviculare, P. patulum subsp.pulchellum, P. lapathifolium, and P. istanbulicum (endemic). Also, collected specimens were compared with ISTE (The Herbarium of the Faculty of Pharmacy, Istanbul University) specimens
Morphological remarks on four species of the genus Polygonum L. from Istanbul (Turkey)
Keywords: Biyoloji